KUNSTSTOF ZWEMBADEN

Zwembaden in duurzame HDPE-UV

kunstof zwembaden

RQ-Pools plaatst zwembaden in duurzame kunststof. Hiervoor gebruiken we zwembadkuipen in HDPE-UV. Dit is de variant van HDPE (Hoge Dichtheid Polyethyleen), die UV bestendig is.

HDPE-UV is een hoogwaardige kunststof, die perfect is voor zwembaden en heeft deze voordelen ten opzichte van betonnen zwembaden met liner:

  • HDPE-UV is UV-bestendig waardoor onze zwembaden niet verkleuren.
  • HDPE-UV is een hoogwaardig materiaal met een uitzonderlijk lange levensduur.
  • Osmose is volledig uitgesloten. Doordat HDPE een kunststof is, die niet reageert met vloeistoffen, is osmosevorming onmogelijk. Dankzij deze eigenschap wordt HDPE ook gebruikt voor de constructie van opslagtanks, rioolbuizen en zwembaden. Zelfs verpakkingen voor voedingswaren worden uit HDPE vervaardigd.
  • Deze kunststof bestaat hoofdzakelijk uit koolstof en waterstof en is absoluut veilig.

Elk type zwembad kan op basis van onze HDPE-UV kuipen gebouwd worden: zwembaden, zwemvijvers, skimmer zwembaden, binnen- en buiten zwembaden, half of volledig ingegraven zwembaden. Alles is mogelijk. Contacteer ons voor meer informatie.

Maatwerk

Constructie van de zwembadkuip

De constructie van de zwembadkuip is volledig maatwerk. In het atelier lassen wij de kunststofplaten samen tot een pasklare kuip. We verstevigen de kuip met een metalen draagstructuur, zodat die één solide geheel vormen. Dankzij deze techniek moeten we onze zwembaden niet bekleden met een folie of liner. Door de jaren heen hebben we zoveel ervaring opgebouwd en geïnvesteerd in topmaterieel, dat we steeds weer opnieuw een perfecte kuip afleveren. We zijn zelfs zo zeker van onze kwaliteit, dat we 20 jaar garantie geven op onze zwembadkuipen! Het materiaal waarmee wij onze zwembadkuipen vervaardigen is werkelijk oersterk:

Klant is koning

Omdat alle zwembaden op maat worden gemaakt, bieden wij onze klanten de mogelijkheid zelf te bepalen hoe het zwembad er moet uitzien:

  • de afmetingen zijn vrij te kiezen ( lengte, breedte en diepte )
  • wij kunnen ruimte voorzien voor trappen, zitbanken of een plage ( ondiep gedeelte in het zwembad )

Bij de samenstelling van uw zwembad houden wij in de eerste plaats rekening met uw veiligheid: geen scherpe kanten . Om uw zwembad volledig naar uw wensen te creëren, kunnen we diverse accessoires inbouwen, zoals een jetstream, een skimmer, een stofzuiger, aangepaste verlichting ... The sky is the limit.

Onbeperkte kleurkeuze

Onze zwembadkuipen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren. De standaardkleuren zijn antraciet, wit, zwart, grijs en lichtgrijs. Het materiaal is tot in de kern gekleurd. Dankzij deze eigenschap zijn krassen bijna niet zichtbaar.

Rolluiken

Een rolluik is een onmisbaar accessoire voor uw zwembad. Dankzij een rolluik blijft het water van uw zwembad op temperatuur in de zomer, en bespaart u aanzienlijk op verwarming. In de winter is uw zwembad goed beschermd tegen externe factoren. Wij integreren het rolluik zodanig dat het een perfect geheel vormt met het zwembad.

Top