FAQ

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Als je vragen hebt over jouw RQ-Pools zwembad, dan kunnen onze veelgestelde vragen je wellicht helpen. Onze FAQ’s bieden antwoorden op veelvoorkomende vragen over het gebruik, onderhoud en reparatie van jouw zwembad. Van het oplossen van problemen tot het vinden van informatie over garanties, onze FAQ’s zijn een nuttige bron van informatie voor zwembadeigenaren. Als je het antwoord op jouw vraag niet kan vinden op onze FAQ’s pagina’s, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundig team staat klaar om je te helpen bij eventuele vragen of problemen die je ondervind met jouw RQ-Pools zwembad.

Heb je een vraag?

Niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons en vraag ons gerust voor meer informatie. Ons team van experts staat klaar om je te ondersteunen.

De kostprijs om een zwembad aan te leggen varieert sterk naargelang de gebruikte materialen, de gewenste accessoires en afwerking maar ook de afmetingen, de stijl en de technologie zijn bepalende factoren. De prijs van een monoblock zwembad varieert van 35 000 euro tot 90 000 euro en zelfs meer als je een zeer luxueus of zeer groot zwembad wenst. Gelukkig maakt RQ-Pools de zwembaden volledig zelf waardoor je dus jouw zwembad volledig op maat kan samenstellen, ook voor een lager budget. Door bij de aanleg van je zwembad te investeren in een kwalitatief gemaakte zwembadkuip, zal je later veel geld besparen want bij RQ-Pools geen eindeloze reparaties en herstellingen!

Daarnaast is het ook belangrijk bij de aankoop van een inbouwzwembad om de service-na-verkoop en de onderhoudsservice na te kijken. Laat je daarom bij het plaatsen van een inbouwzwembad niet verleiden door de goedkoopste zwembadbouwer, maar bekijk alle mogelijkheden grondig.

RQ-Pools heeft al 15 jaar ervaring en is erkend zwembadbouwer en -plaatser en staat garant voor een oersterke kwaliteit én een uitstekende plaatsing volgens de regels van de kunst zodat er later geen problemen ontstaan.

Je hoeft zeker geen grote tuin te hebben om toch een oase van zwemplezier te creëren. Een ideale optie voor een kleiner en betaalbaar zwembad is een plunge pool. Kleine baden hebben zelfs hun voordelen: de aankoopprijs van een plunge pool ligt lager maar ook de kosten voor onderhoud zakken evenredig met het volume aan water dat ze bevatten. Ze hebben minder zware pompen nodig, hebben een kleiner filtersysteem en uiteraard: de kosten verbonden aan de energie om te verwarmen liggen ook veel lager.

Wil jij toch graag baantjes trekken en dus afstand afleggen, dan is er altijd de optie om een tegenstroominstallatie in te bouwen. Natuurlijk heeft ieder zwembad een technische ruimte nodig – tijdens een plaatsbezoek worden de opties bekeken om deze te plaatsen.

De perfecte ph waarde is 7.2. Op die manier werkt kan het chloor zijn werk doen. Als de ph waarde onder de 6 is of boven de 8 heeft chloor geen enkele werking en dit zal resulteren in een groen zwembad.

Een zwembad dat er groen uitziet, betekent dat er zich algen hebben gevormd. Schoon en veilig zwembadwater is helder. Indien jouw zwembad groen is, dan moet je de volgende stappen ondernemen.

1. Test het water. Eerst moet je weten wat de huidige waarden zijn van het zwembadwater. Je test de alkaliteit (TA) en de pH-waarde van het zwembad.
2. Voeg chloorshock toe
3. Laat de zwembadpomp draaien
4. Voeg vlokmiddel toe. Dode algen zijn te klein om door de filters opgenomen te worden. Vlokmiddel bindt alle deeltjes aan elkaar, zodat ze groot genoeg zijn voor de filterinstallatie. Laat de zwembadpomp weer constant draaien.
5. Maak de wanden en bodem schoon
De wanden en bodem van jouw zwembad maak je eenvoudig schoon met een automatische zwembadreiniger.
Gezond en helder water behoud je door regelmatig te testen. Zo ben je altijd op de hoogte van de huidige waterwaarden en kun je snel ingrijpen en groen water voorkomen.

Handleiding – standen-zeswegkraan.pdf

Handleiding – zomerklaar-maken.pdf

Handleiding – winterklaar-maken.pdf

Handleiding – backwash.pdf

Zwembaden op maat van je dromen