Een eigen zwembad

RQ-Pools helpt doe-het-zelvers zoals jou om heel eenvoudig en betaalbaar een eigen zwembad te bouwen. Met onze nieuwe technieken is het een kwestie van meten en voeren voordat jouw bouwkundige zwembad naar wens is opgesteld.

Doe het zelf zwembad

Zit jij binnen op een warme zomerdag? Thuis op de bank met een kapotte ventilator? Of ben je bereid om toch dat uur te rijden in die snikhete auto? Of een uur in de rij staan bij het publieke en overdrukke zwembad in je buurt? 

Wij hebben de perfecte oplossing voor jou! Zoek verkoeling op in jouw eigen tuin met een zelfgebouwd zwembad! Een eigen zwembad hoeft geen droom te zijn. Met ons samengestelde zwembadpakket helpen wij graag om deze droom te realiseren. Een betaalbaar zwembad bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest! Met onze hulp kun je op elke hete dag een verkoelende duik nemen in jouw zwembad.

In de praktijk komt er veel kijken bij de bouw van een zwembad. De aanleg en afwerking van een polystyreen zwembad en ook het plaatsen van de inbouwdelen (zoals de skimmer, de pomp en de PVC) is zorgvuldig werk. Doe-het-zelvers verdienen daarom de beste hulp die ze kunnen krijgen: bouwmeesters met een vergunning en genoeg werkervaring achter de rug. Van de muren en wanden tot de bodem en betonvloer… wij gaan met pomp en graafmachine aan de slag om alles zo goed mogelijk voor jou voor te bereiden. Het is slechts een kwestie van meting en uitvoering.

Hou je van bouwen en ben je handig? Bespreek met ons wat je zelf zou willen uitvoeren, waar je hulp bij wilt en welke delen van het bouwen en installeren je door RQ-Pools wilt laten doen. Met wat hulp en advies krijg je die betonblokken, leidingen en filterinstallatie snel en eenvoudig geïnstalleerd.

Jij kiest een zwembad op maat: of je nu kiest voor een kleiner, eenpersoons zwembad of een lang zwembad waarin je kan oefenen voor zwemwedstrijden of eerder een groot, wijd bad dat perfect geschikt is voor poolparties en verjaardagsfeestjes - voor elke wens heeft RQ-Pools een gepaste oplossing. 

Jouw belangen staan centraal in onze aanpak. Ben je een doe-het-zelver en wil je bepaalde delen van het zwembad zelf aanleggen en de rest aan ons overlaten? Dat kan. Wij staan open voor diverse vormen van samenwerking. 

Met gebruik van bouwstenen zoals polystyreen blokken, beton en apparatuur van de beste kwaliteit, wordt jouw polystyreen zwembad snel en eenvoudig gebouwd.

Jouw eigen inbreng

In de offerte bespreken we de wensen en noden qua een zwembadpomp, verwarming en afdekking. We bespreken ook hoe groot jouw eigen inbreng is en welke delen van het aanleggen jij zelf wil uitvoeren. Vervolgens stellen we een plan op dat goed aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Wij zijn erop gericht om jouw zwembad zo luxueus te maken als je dat zelf wilt en wij staan je bij waar jij het wil: bvb. voor de graafwerken, voor het plaatsen van de trappen en afdekking of de verwarming en zwembadpomp. 

Leg je bepaalde onderdelen van het polystyreen zwembad het liefst zelf aan? Dan geven wij alle nodige tips & tricks mee zodat jij dit zelf op eenvoudige manier kan realiseren.

Ons plan van aanpak

De eerste stap die we nemen is het uitgraven van je zwembad. Al snel beginnen we met de volgende klus: het plaatsen van betonblokken om ervoor te zorgen dat jouw fundering stevig is. Het beton wordt vervolgens netjes afgestreken voor een mooie en duidelijke vorm van het polystyreen zwembad.

Vervolgens gaan we aan de slag met de vloer en muren van het zwembad. Zowel de bodem, wanden, binnen- als buitenkant van uw zwembad worden gemaakt met beton en polystyreen. De polystyreen blokken worden geplaatst voor een stevige rand. Deze blokken zorgen ervoor dat het zwembad optimaal geïsoleerd blijft. Een deel van de warmte van het water wordt door deze waterafstotende blokken opgevangen. De warmte-isolatie in de wand van het bouwkundig zwembad zorgt ervoor dat het water steeds in een aangename temperatuur houdt, ook op koudere dagen. 

Nadat de frame is aangebracht in de structuur bekisting is het tijd voor de horizontale en verticale wapeningen. Deze vangen de druk op en verstevigen het zwembad, zodat deze de test des tijds kan doorstaan.  

De wanden zelf worden gegoten in beton, waarna we beginnen met de isolering van het zelfbouw zwembad. De frame wordt aangebracht in de structuur bekisting. De warmte isolatie zorgt ervoor dat jouw zwembad zowel binnen als buiten het seizoen en zowel op zonnige als regenachtige dagen een aangename temperatuur behoudt. Zo kan je elke dag de ontspanning opzoeken in jouw eigen tuin! Weg met die lange uren in de file op weg naar de kust op zaterdagmiddag!

Onze materialen

Voor het bouwen van het zelfbouw zwembad gebruiken wij polystyreen blokken. Polystyreen is, door de isolerende werking die het bezit, perfect voor het bouwen van de randen van het zwembad. De warmtepomp en filterinstallatie zijn essentieel voor het behouden van een goede kwaliteit water in het zwembad met een aangename temperatuur. Om een goede waterdoorstroming te hebben, installeren we skimmers en inspuiters. Om het zwembad strakke randen te geven leggen we wandfilt aan, gevolgd door de liner van je zwembad. Natuurlijk is het van belang dat het zwembad kan worden afgedekt zodat er geen vuil in komt. Dit doen we met een PVC, materiaal dat bestendig is tegen de chemicaliën in jouw zelfbouw zwembad.  

Renovatie

Je hebt een zwembad maar het ziet er niet meer uit of je wilt het een nieuwe look geven? Dat kan! Voor het renoveren van jouw zwembad kan je namelijk ook bij RQ-Poolsterecht.

Het herstellen is net zo belangrijk als de afwerking van het doe het zelf zwembad. Is de liner kapot of toe aan vervanging? Moet er folie worden aangebracht? Kom naar RQ-Pools. Renoveren wordt daarom door ons beschouwd als een onmisbaar onderdeel van het zwembad bouwen. Denk vooral niet dat alles er uit moet en je volledig van nul moet beginnen, we kunnen met eenvoudige ingrepen jouw oude zwembad omtoveren tot een nieuwe zwemparadijs!

Tot slot

Bij RQ-Pools zorgen wij ervoor dat alles eenvoudig en betaalbaar voor je blijft. Wij staan open voor jouw creatieve inbreng. Neem contact met ons op en maak je droom waar! Of je het nou liever zelf doet of onze hulp wilt inschakelen, je kan op ons rekenen! Wij zijn erop gericht om jouw zwembad zo luxueus, functioneel of gek te maken als jij dat wilt. Of het nu gaat om het aanleggen van extra trappen of het regelen van een goede afdekking, je kunt bij ons terecht. Neem contact op via de website en wij geven gratis een offerte op maat!

Zwembaden op maat van je dromen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool
Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool

Zwembaden op maat van je dromen