Zes redenen om voor een plunge pool te kiezen

De plunge pool heeft de laatste jaren enorm veel aan populariteit gewonnen. Begrijpelijk ook: dit mini zwembad past nagenoeg in elke tuin - ja hoor, ook in jouw stadstuintje! Naast het feit dat de afmetingen van dit zwembad ervoor zorgen dat het in werkelijk elke tuin past, heeft de plunge pool nog heel wat bijkomende voordelen.

Plunge pool

Wat is een plunge pool?

De naam plunge pool zegt het zelf al: een plunge pool is een inbouw zwembad om in te plonzen. Het bad heeft beperkte afmetingen, waardoor het erg compact is. De afmetingen van zo’n bad kunnen verschillen. Hieronder geven we een kort overzicht van de meest courante afmetingen:

  • 2000x2000mm
  • 3000x2500mm
  • 4000x2500mm
  • 5000x3000mm

 

Had jij een andere afmeting in je hoofd? Geen probleem: bij RQ-Pools maken we jouw zwembadkuip op maat! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

1. Heerlijk afkoelen op een hete zomerdag

Plunge pools geven jou, net zoals een normaal zwembad, de mogelijkheid om tijdens hete zomerdagen heerlijk af te koelen. Doordat we steeds vaker met hittegolven te maken krijgen, is zo’n plunge pool voor de meeste Belgen een interessante investering.  

Met een plunge pool kan je trouwens meer dan alleen afkoelen: met de juiste voorzieningen kan je ook baantjes trekken in je plunge pool. We horen je al denken: ‘baantjes trekken in een bad van twee meter op twee meter?’ Ja hoor, het kan! Als je een tegenstroominstallatie integreert in je bad, kan je lekker zwemmen.

2. Creëer prachtige herinneringen in je eigen tuin

Een boekje lezen met je voeten in het water? Frisse pintjes of een zomerse cocktail met je vrienden bij het water? Een gezellige date met je partner? Met een plunge pool kan je echt genieten van de zomermaanden, en dat in de privacy van je eigen tuin!

3. Plunge pools zijn compact: perfect voor een stadstuintje

Grote zwembaden zijn niet voor iedereen: stadsmussen met kleinere tuinen hebben geen plaats voor een gigantisch zwembad. Maar met dit kleine zwembad kan je zelfs in je minuscule stadstuin een perfecte plek creëren om te relaxen

Door het kleinere formaat wordt de zwembadervaring nu ook toegankelijk voor stedelingen of voor mensen op het platteland met een kleine tuin. Zo kan iedereen genieten van fris water om te ontsnappen aan de brandende zomerzon.  

4. Een plunge pool gaat jaren mee

Een plunge pool kan je ook echt zien als een investering. Zo’n bad gaat jaren mee. Vaak worden plunge pools gemaakt uit dikwandig polyester of hoge dichtheid polyetheen (HDPE), waardoor ze ongelofelijk goed bestand zijn tegen schade en slijtage.

Bij RQ-Pools vervaardigen we zwembadkuipen uit HDPE-uv, een uv-bestendige stof die voorkomt dat jouw zwembad verkleurt door blootstelling aan zonlicht. Bovendien heeft een plunge pool vervaardigd uit dit materiaal ook een enorm lange levensduur.

Investeren in een plunge pool die jaren meegaat? Neem contact op met RQ pools!

5. Wim Hoffen in eigen tuin

Dacht je dat een zwembad alleen handig is in de zomer? Ook in de winter kan je je plunge pool gebruiken! Koude zwembaden kunnen je helpen bij de koudetherapie die eigen is aan de Wim Hof methode.

6. Lagere kostprijs dan groot zwembad

En last but not least: de prijs van een plunge pool ligt een pak lager dan die van een normaal of groot zwembad. Waar je voor een normaal zwembad ongeveer 50 000 euro betaalt, kost een plunge pool tussen de 5 000 à 15 000 euro, afhankelijk van het luxeniveau dat je wenst.

Voor een plunge pool met alleen een ingebouwde trap zal je bijvoorbeeld minder betalen dan voor een plunge pool met ingebouwde skimmer, tegenstroom, ledverlichting en waterval.

Ben je helemaal klaar om je eigen plunge pool aan te schaffen? Neem contact op met RQ-Pools en wij zorgen voor een prachtige plunge pool in jouw tuin.

Zwembaden op maat van je dromen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool
Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool

Zwembaden op maat van je dromen