Maak je tuin zomerklaar met een HDPE-zwembad

Ondanks de gezelligheid die de winter met zich meebrengt, kijkt iedereen uit naar de zomer. Stel je voor: de zon schijnt weer, een zomers drankje in de hand in je prachtige achtertuin. Wat wil je nog meer? Een HDPE-zwembad. Lees hieronder waarom!

HDPE-zwembad

Wat is Polyethyleen 

De namen polyethyleen en polyetheen worden vaak door elkaar heen gebruikt. De oorspronkelijke benaming is polyethyleen, maar tegenwoordig wordt de naam polyetheen vaak gebruikt. 

Polyethyleen is op dit moment het populairste materiaal om mee te werken. Het heeft dan ook enorm veel voordelen. Polyethyleen ken je misschien als materiaal waarmee drinkwaterleidingen worden gemaakt.  

Maar wat betekent HDPE eigenlijk? 

HDPE staat voor hogedichtheidpolyetheen. Dit materiaal heeft een hogere dichtheid dan lagedichtheidpolyetheen (LDPE). Een hogere dichtheid betekent een grotere stijfheid, hardheid, sterkte, slijtvastheid en een betere bestendigheid tegen hogere temperaturen en chemicaliën. Daarnaast is HDPE-kunststof bestand tegen de meeste zuren, alkalimetalen en chemicaliën en blijft vormvast bij temperaturen van -40°C tot +70°C. 

Een HDPE-zwembad heeft veel voordelen: oneindige opties, onverwoestbaar en makkelijk in onderhoud. Bovendien is het snel te installeren. Zo geniet je binnen de kortste keren van jouw zwembad! 

Eindeloze opties met een HDPE-zwembad 

Om je tuin klaar te maken voor een hopelijk zwoele zomer is een zwembad in je tuin een must-have. Omdat elke tuin een andere uitstraling heeft, is het een must dat het zwembad ook naadloos past in de omgeving. Een High Density Polyethyleen zwembad is een zwembad dat zowel qua afmetingen als uitstraling bij je tuin past, want het zwembad kan exact zo zijn zoals jij het ontwerpt. 

Een HDPE-zwembad is verkrijgbaar in alle denkbare afmetingen en vormen. Het HDPE-zwembad bestaat uit kunststof plaatmateriaal van 10 mm dik en wordt als bouwkundig kunststof zwembad in de fabriek gelast tot 1 kant-en-klare kuip. 

Het belangrijkste voordeel voor jou als gebruiker, is dat dit materiaal makkelijk te onderhouden is , UV-bestendig is alsook kleurvast. Door te werken met kunststof is dit type zwembad ook geschikt als skimmer zwembad, overloopzwembad of onderloopzwembad. De keuze is aan jou, zoals steeds bij RQ-Pools!

Bijna onverwoestbaar  

Het is de bedoeling dat je vanaf dag 1 ononderbroken en zorgeloos kan zwemmen. Daarom is de keuze van het materiaal erg belangrijk. Gelukkig is het materiaal van een HDPE-zwembad ideaal voor een zorgeloos zwembad. Eenmaal je zwembad is geïnstalleerd, is er weinig onderhoud nodig. Alleen het zwembadwater vraagt aandacht, daar kunnen we jou ook het nodige advies rond geven.  

Het uitgangspunt is dat een HDPE-zwembad een leven lang meegaat. Dit kan ook door de hoge kwaliteit van het materiaal. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met het merk Tupperware: dat merk staat ook voor levenslange kwaliteit. 

Daarnaast is het materiaal helemaal tot in de kern gekleurd waardoor eventuele krassen bijna niet te zien zijn. Je prachtige HDPE-zwembad is dus kleurvast, dat betekent dat het niet verkleurt door invloeden zoals UV-straling of chloor.  

Het zwembad zal je jarenlang plezier geven door de uitzonderlijke levensduur van het materiaal. 

Makkelijk in onderhoud 

Doordat een HDPE-zwembad zeer goed bestand is tegen chemische producten, maak je je zwembad schoon,  zonder veel zorgen of problemen. Het materiaal is uitermate goed bestand tegen allerlei soorten chemicaliën. Je kan dus alle producten gebruiken tijdens de waterbehandeling en onderhoud. Het is bij dit type zwembad ook niet nodig om het zwembad om de zoveel jaar van een nieuwe topcoat te voorzien. 

Polyethyleen is bovendien goed te recyclen, want als thermoplast kan het worden omgesmolten en hergebruikt. Dit maakt polyethyleen niet alleen een verstandige, maar dus ook een duurzame keuze. Dus als je er toch voor kiest om een HDPE-zwembad uit de grond te halen: dit type zwembaden zijn volledig recyclebaar en vormen dus geen belasting op het milieu.  Mooi meegenomen, toch?

Plaatsing polyethyleen zwembaden 

Eerst en vooral wordt er een kuil gegraven, vervolgens wordt er een vloerplaat in beton gegoten. Na uitharding van die betonplaat, wordt het HDPE-zwembad in één stuk en met behulp van een kraan in de kuil geplaatst. De zijwanden van het HDPE zwembad zijn voorzien van verzinkte buizen waardoor de wanden de zijwaartse druk van het water beter kunnen opvangen. Op die manier is de kans op scheuren zeer klein. Daarna wordt het zwembad gevuld met water. 

Na de plaatsing van het HDPE-zwembad, worden de aansluitingen voorzien en wordt het kunststof zwembad verder afgewerkt. De zwembaden kunnen volledig ondergronds, gedeeltelijk of volledig bovengronds geplaatst worden. 

Alle voordelen op een rij  

    + zeer lange levensduur 

    + maatwerk mogelijk 

    + zeer snelle montage 

    + osmosevrij 

    + plug & play installatie 

    + verkrijgbaar in tal van kleuren 

    + afmetingen zelf te bepalen 

    + kleurvast

Zwembaden op maat van je dromen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool
Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool

Zwembaden op maat van je dromen