Plastic fantastic: Waarom kiezen voor een kunststof zwembad?

Klaar om de zomerse hitte te bestrijden met - niets minder dan - plastic? Ja, je hoort het goed. Een kunststof zwembad is de ideale remedie tegen een zomerblues. Want zeg nu zelf, wat is er beter dan spetteren of luieren in je eigen zwembad dat helemaal op jouw maat gemaakt is?

Kunststof zwembad

Polyetheen: niet te onderschatten

De meeste kunststof zwembaden worden gemaakt uit polyetheen - ook wel bekend als polyethyleen. Ook bij RQ-Pools worden onze zwembaden vervaardigd uit deze duurzame kunststof. Meer specifiek - voor de chemici onder ons - gebruiken wij HDPE-uv. Dit is hoge dichtheid polyethyleen bestand tegen uv-licht. 

En nu even in mensentaal: polyetheen is een hoogwaardige kunststof, die perfect is voor zwembaden dankzij zijn ideale eigenschappen - zie verder voor meer uitleg.

De grote voordelen van HDPE-uv

  • Deze stof is bestand tegen uv, met andere woorden: je zwembad zal niet verkleuren en zal de tand des tijds doorstaan zonder problemen.
  • Verzeker jezelf van een lange levensduur met een HDPE-zwembad: Het is oersterk materiaal en zal zeer lang meegaan. 
  • Osmose is onmogelijk, want HDPE is een kunststof die niet reageert met vloeistoffen. Side note: osmose is het fenomeen waarbij zwembadwater doordringt in het materiaal waaruit je zwembad gemaakt is, waardoor je zwembad zal beginnen rotten.
  • HDPE bestaat hoofdzakelijk uit kool- en waterstof, dus het is zeer veilig.
  • Vergt minder onderhoud dan een bouwkundig zwembad met bijvoorbeeld tegels.

 

Wil je zo’n oersterk zwembad dat bestand is tegen weer en wind? Bij RQ-Pools bouwen we zwembaden uit HDPE-uv, zo heeft je zwembad gegarandeerd een lange levensduur. Neem vrijblijvend contact met ons op voor prijzen of meer informatie.

Nadelen van een kunststof zwembad

Het lijstje: ‘HDPE-zwembad nadelen’ is gelukkig een beperkt lijstje. Het enige nadeel is dat je zwembad uit één geheel wordt gemaakt. Wanneer je dan kiest voor een uniek formaat, kan het moeilijker zijn om dit zwembad te transporteren van het atelier tot jouw tuin. 

Langs de andere kant heeft dit ook zijn voordelen, want je beschikt over een solide geheel, zonder naden. Dit houdt je zwembad spik en span, en zo zijn er ook geen scherpe randen. Een echte win-win!

Een HDPE-zwembad plaatsen in je tuin? Dan is er maar één juist adres: RQ-Pools.

Polyester zwembad versus polyetheen

Polyester zwembaden zijn minder stevig

Polyester zwembaden zijn zwakker en minder flexibel dan polyethyleen, waardoor ze makkelijk vervormen wanneer de temperatuur hoog is. In tegenstelling tot een polyester zwembad is een polyethyleen zwembad wél bestand tegen de hitte.

Polyester zwembaden zijn gevoelig voor osmose en krassen

Daarnaast zijn polyester zwembaden echt gevoelig voor krassen. Daarom vervaardigen we bij RQ-Pools je zwembad uit polyethyleen, wat zorgt voor een blijvend glad oppervlak waarbij osmose onmogelijk is. Bij polyester is er daarentegen kans op osmose waardoor je te maken kan krijgen met polyesterrot. En geloof mij, dat is niet waar je je tijd aan wilt verspillen tijdens een bloedhete zomer.

Wil je een HDPE-zwembad kopen? Dan ben je bij RQ-Pools aan het juiste adres, contacteer ons vandaag nog en geniet binnenkort van je eigen zwembad

Een zwembad in alle vormen en maten

Een half uitgegraven, skimmer- of inbouw zwembad? Een kunststof zwembad is de oplossing voor alles. Bovendien is bij RQ-Pools - in tegenstelling tot bij veel andere zwembadbouwers - elke vorm en ieder formaat mogelijk.

Zwembaden op jouw maat

Elk type zwembad dat wij produceren is volledig maatwerk. Zo kan je dus helemaal zelf bepalen hoe je zwembad eruit zal zien. Bepaal zelf de afmetingen (lengte, breedte en diepte) van je zwembad, maar ook de afwerking. Wil je graag ruimte voor trappen of een zitbank? Dat is geen enkel probleem voor RQ-Pools.

Decoreer naar keuze

Bij RQ-Pools raden we een ingebouwd rolluik sterk aan. Zo blijft je zwembad warm en bespaar je op verwarming. Bovendien is het zwembad zo beschermd tegen externe factoren en vuil. Maar ook diverse andere accessoires kunnen wij inbouwen zoals een jetstream, skimmer of aangepaste verlichting. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop gaan!

Ten slotte kan je kiezen uit vijf kleuren voor de bodem en wanden: antraciet, wit, zwart, grijs en lichtgrijs. Hierbij is het materiaal tot in de kern gekleurd, waardoor krassen amper zichtbaar zullen zijn. Kies voor een kleur die past bij jouw tuinarchitectuur, zo maak je het plaatje compleet. Want geeft toe, een zwembad staat nu eenmaal mooi in elke tuin. Ja hoor, ook in jouw stadstuin! Ontdek de mogelijkheden voor kleine zwembaden of plunge pools hier.

Ben je ondertussen al aan het wegdromen over hoe je zwembad er zal uitzien? Neem contact op met RQ-Pools en dan bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw budget. Wie weet plaatsen we binnenkort wel jouw gepersonaliseerde, voorgevormd zwembad in je tuin!

RQ-Pools maakt je droom waar

Als je kiest voor RQ-Pools, dan kies je voor een zwembadbouwer met vijftien jaar ervaring. Zo ben je zeker van een kwalitatief zwembad. Sterker nog, bij RQ-Pools zijn we zo overtuigd van de kwaliteit van onze zwembadkuipen dat we je er twintig jaar garantie op geven!

Dankzij RQ-Pools heb je een zwembad, maar zonder de zorgen! Bovendien kan je ook altijd bij ons terecht voor periodieke reiniging en onderhoud.

Als je tot het einde van dit artikel geraakt bent, is een HDPE-zwembad laten plaatsen geen sprong in het diepe meer (pun intended). Neem gerust contact met ons op voor prijzen of nog meer informatie.

Zwembaden op maat van je dromen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool
Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool

Zwembaden op maat van je dromen