Het monoblok zwembad: één stuk zwembad, duizend mogelijkheden

Het monoblok zwembad: één stuk zwembad, maar met duizend mogelijkheden. Leer alles wat je moet weten over monoblok zwembaden dankzij RQ-Pools.

Monoblok zwembad

Met de zomer in aantocht en temperaturen die langzaamaan stijgen, durven veel mensen te dromen van een zwembad in de eigen tuin. Het oogt niet enkel mooi, maar een zwembad in de tuin is ook goed voor je mentale gezondheid. Uiteraard is zwemmen ook goed voor de fysieke gezondheid - een echte win-winsituatie dus!

Maar deze droom kan voor velen omslaan in een nachtmerrie, wanneer ze beseffen hoeveel werkzaamheden hiermee gepaard gaan. Maar niet getreurd, als je geen zin hebt in wekenlange werken in de tuin, dan is een monoblok zwembad misschien wel de perfecte oplossing voor jou.

Dit type zwembad is gemaakt uit één stuk, waardoor het gemakkelijk geplaatst kan worden. Zo kan je genieten van je zwembad, zonder dat je hoeft te verdrinken in bouwkundige details.

In dit artikel kom je alles te weten over monoblok zwembaden. Heb je graag nog meer informatie? Neem gerust contact op met RQ-Pools en dan helpen wij je met plezier verder.

Eigen zwembad zonder bouwstress? Ga voor een monoblok zwembad

Een monoblok zwembad - ook wel gekend als “prefab zwembad” - is een zwembad dat uit één stuk bestaat. Dit betekent dat deze zwembadkuip op voorhand in de fabriek of het atelier geproduceerd worden om daarna als één geheel te transporteren naar jouw tuin. Hierdoor bespaar je jezelf van grote werkzaamheden in je tuin en ben je verzekerd van een snelle plaatsing

Deze prefab zwembaden worden gemaakt uit kunststof en komen voor in verschillende vormen en maten. Zo is er voor ieder wat wils. Bovendien heeft een monoblok zwembad een heel egaal en glad oppervlak, waardoor het onderhoud gemakkelijker is dan bij tegels bijvoorbeeld..

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de plaats waar het zwembad moet komen, doordat het zwembad in één geheel geleverd wordt. Heb je een moeilijk te bereiken tuin? Dan kan de plaatsing van het zwembad extra kosten met zich meebrengen doordat je bijvoorbeeld een kraan nodig hebt.

Wil jij graag een monoblok zwembad laten plaatsen? Dan ben je bij RQ-Pools aan het juiste adres, vraag vandaag nog je gratis offerte aan!

Monoblok versus bouwkundig zwembad

Zoals reeds aangehaald, wordt het monoblok zwembad geleverd en in de tuin geplaatst als een geheel. Dit kan dus snel geïnstalleerd worden, zonder al te veel werkzaamheden in de tuin. Bouwkundige zwembaden, daarentegen, moeten nog van nul opgebouwd worden. Daardoor is bij dit type zwembad wel alles mogelijk qua afmetingen en vorm. 

Maar als je toch kiest voor een bouwkundig zwembad, moet je er rekening mee houden dat je gedurende enkele weken last zult hebben van werkmannen, graafwerken en vuiligheid in je tuin.

Uit welk materiaal worden monoblok zwembaden gemaakt?

Een monoblok zwembad kan uit verschillende materialen gebouwd worden. Hieronder overlopen wij de twee meest gekozen opties. 

Een polyester zwembad

Een polyester zwembad wordt echt gebouwd uit één stuk. Geen losse onderdelen die aan elkaar vastgemaakt worden dus. Hierbij wordt er gewerkt met een mal, waardoor er beperkte keuzemogelijkheden zijn. Maar hierdoor hebben ze wel een naadloze structuur, wat er piekfijn uitziet.

Polyester monoblok zwembaden hebben goede isolerende kwaliteiten en voelen heel zacht en aangenaam aan. Jammer genoeg is polyester gevoelig voor het ontwikkelen van osmose, waardoor je last kunt krijgen van rotting. Bovendien zal polyester na verloop van tijd verkleuren. Wil je deze risico’s uitsluiten? Ga dan voor een monoblok zwembad gebouwd uit HDPE. 

Het HDPE-zwembad: vergeet al je zorgen

HDPE is een soort polyetheen dat gebruikt wordt om zwembadkuipen te bouwen. Het is een duurzame kunststof die perfect is voor zwembaden. Meer specifiek wordt er gebruik gemaakt van HDPE-UV, wat bestand is tegen uv-licht. Geen kans op verkleuring dus!

Bovendien is HDPE-UV een kunststof die niet reageert met vloeistoffen, zo kan er geen osmose plaatsvinden. Daarnaast bestaat HDPE voornamelijk uit kool- en waterstof, daardoor is het een heel veilige optie.

Doordat HDPE-zwembaden opgebouwd worden uit verschillende platen, kan je de afmetingen zelf kiezen. Haal al maar pen en papier boven en schets je eigen droomzwembad! Enkel ronde vormen zijn niet mogelijk.

Wil jij een nieuw zwembad en zijn vaste afmetingen niets voor jou? Dan is een HDPE-zwembad de ideale oplossing. Neem gerust contact op met RQ-Pools voor een gratis offerte of meer informatie!

RQ-Pools voor een monoblok zwembad op maat

Bij RQ-Pools kan je terecht voor monoblok zwembaden die op maat gemaakt zijn. Wij vervaardigen al onze zwembaden uit HDPE-UV, waardoor jij zeker bent van jarenlang zwemplezier. Bovendien zijn wij zelfs zo zeker van onze kwaliteit dat we je twintig jaar garantie geven.

De constructie van de zwembadkuip gebeurt in ons eigen atelier en is volledig maatwerk. Je kan dus zelf je zwembad ontwerpen, want je kiest zelf de vorm en afmetingen. Ook de afwerking ligt in jouw handen. Wil je graag een zitbank met jets in de rug? Een trapje of ingebouwde rolluiken? Alles is mogelijk.

Wil je een zwembad laten plaatsen door professionele zwembadbouwers? Neem contact op met RQ-Pools en krijg een gratis offerte.

Zwembaden op maat van je dromen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool
Zwembad aanleggen
Skimmer zwembad
Polyester zwembad
Plunge pool

Zwembaden op maat van je dromen